Тематски округли столови о Стратегији развоја урбаног подручја пет локалних самоуправа 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Тематски округли столови о Стратегији развоја урбаног подручја пет локалних самоуправа
Trenutno na sajtu: 276       |       Podeli:
02.03.2023 | 0 коментар(а)



Ужице - У организацији Министарства за европске итеграције, УНОПС-а и ЕУ ПРО ПЛУС и представника

града Ужица и општина Бајина Башта, Пожега, Прибој и Чајетина одржани су тематски округли столови у оквиру пројекта који за циљ има израду Стратегије развоја урбаног подручја града Ужица и поменутих општина.

О значају израде Стратегије и свим бенефитима за град Ужице и остале општине учеснице пројекта говорили су координатор на изради Стратегије и руководилац тима ЕУ ПРО Плус Виктор Вељовић и координатор Радне групе за израду Стратегије и помоћник градоначелнице Ужица Предраг Гавовић, наводи се на сајту града Ужица.

Преко 70 учесника из пет локалних самоуправа, представници “РРА Златибор”, јавних предузећа, удружења и невладног сектора говорили су о урбаној обнови и регенарацији, културно градитељском наслеђу, заштити природе и развоју предела као и одрживом туризму.

Енергија (чиста и праведна), зелена и плава улагања, ублажавање и прилагођавање климатским променама, спречавање и управљање ризицима, економски развој (иновативна, паметна, нискоугљенична и циркуларна економија), као и друштвено благостање-запошљавање, образовање, становање и социјална и здравствена заштита, култура и социјалне иновације, управљање развојем, такође су теме које су учесници разматрали.

Сви учесници тематских округлих столова су на крају били једногласни у закључку да је дводневни скуп био од великог значаје за све локалне самоуправе и да ће као такав дати велики допринос квалитетној изради Стратегије развоја урбаног подручја.

Подсетимо, на основу Стартегије одрживог урбаног развоја Републике Србије до 2030.године, закључен је Меморандум о разумевању између носиоца израде Стратегије, Града Ужица и Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге, којим се дефинише техничка подршка Програмима Европске уније за локални резвој ЕУ ПРО Плус у изради и спровођењу Стратегије урбаног подручја града Ужица и општина Бајина Башта, Пожега, Прибој и Чајетина.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice tematski okrugli sto strategija razvoj urbana podrucja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.451.009 посета
Тренутно на сајту: 277 посетилац(a)